Chevrolet Colorado – en bil jag måste ha!

Chevrolet är ett bilmärke som alltid stått mig nära om hjärtat och som jag kunnat relatera till enda sedan barnsben. Jag har alltid varit lite svag för stora häftiga bilar amerikanska bilmärken som har gott om plats i förarhytten. Chevrolet Colorado var speciellt den bil jag verkligen såg fram emot att köpa när den presenterades 2012, men den blev aldrig Sverige aktuell då företaget Chevrolet valde att dra sig ur den svenska marknaden. Detta skapade ett enormt tomrum för både mig och alla andra ”Chevi” anhängare runt om i landet och ända sedan denna stund har jag varit fast besluten att lägga mina händer på denna fantastiska bil. Chevrolet Colorado väger in på ca 3,5 ton och tillhör därmed pickup-klassen och räknas som lätt lastbil Tyvärr har jag inte lyckats köpa denna modell än men hoppas kunna göra detta inom en snar framtid, bilarna är ju inte direkt billiga för oss svenskar.

Men jag är tydligen inte ensam när det gäller passionen för detta bilmärke då det registrerats ett fyrtiotal Colorado-modeller mellan januari och september under förra året. Motorerna som finns tillgängliga för Colorado är 2.5-liters bensinmotor på 193 hästkrafter, 3-6-liters V6 på 302 hästkrafter samt en 2.8-liters diesel. Dessa råstarka motorer drar mycket bränsle och levereras med sexstegade automatlådor. Tyvärr finns det inga manuella växellådor att tillgå för tillfället.

Chevrolets senaste Colorado är dock betydligt mer bensinsnål, faktum är att motorerna är en av de mest bränslesnåla på marknaden idag för pickuper. Chevrolet 2016 års modell levereras med en 2.8L Duramax Turbo-Diesel motor som verkligen imponerar. Bilen är i nuläget dyr att importera, men vem vet.. kanske en vacker dag?