Någon som testat Black Oak?

I höstas hörde jag talas om Black Oak för första gången som är ett amerikansk varumärke av fordonsbelysning. Man levererar kraftfulla extraljusramper som enligt företaget skall vara tillverkad i USA. Dock blev jag lite fundersam när jag läste om produkterna på nätet, dom kändes inte helt premium på något sätt. Utseendet på fordonslamporna ser i princip identiska ut som de Kina-tillverkade extraljusen man hittar på nätet, vilket gjorde mig nyfiken att testa dom på egen hand. Det var betydligt svårare än vad jag trodde att hitta en svensk leverantör som sålde produkter men efter ett par timmar letande så hittade jag till till butiken Ramphuset som hade flera olika modeller att välja emellan.

Black Oak extraljusramp en besvikelse

Efter att jag beställde en Black Oak Dubbelradig extraljusramp på 20 tum så insåg jag att min skepticism från allra första början var befogad. Extraljusrampen levererade lika mycket ljus som en annan ramp som jag också köpt hos Ramphuset, dock till halva priset. Jag pratade med kundtjänsten och dom lovade att undersöka detta ytterligare då extraljusramperna från Black Oak var en nyhet i deras sortiment. Jag skickade naturligtvis tillbaka rampen men behöll den billigare modellen som levererade ett bra ljus med tanke på det låga priset. Jag fick ett mail ungefär en vecka efter att jag köpte extraljusrampen och då hade Ramphuset tagit beslutet att sluta sälja det Black Oak helt och hållet och istället satsat på Oledone. Jag blev positivt överraskad över att jag min lilla beställning resulterade i denna stora förändring i deras sortiment. En stor eloge till kundtjänsten som hörde av sig i efterhand och även tackade mig för hjälpen för att jag hjälpte dom att sålla ut en dålig produkt på detta sätt.

Oledone imponerade stort

Till skillnad från föregående ramp så var Oledone betydligt vassare. Jag köpte S5-serien med en effekt på totalt 105W och blev supernöjd. Förutom att ljusstyrkan var avsevärt mycket högre så kändes också lamphuset med robust. Oledone är ett kinesiskt varumärke som erbjuder god kvalitet till ett väldigt lågt pris jämfört med till exempel Vision X. Om du vill veta mer om varumärket så kan du besöka Oledone.se där du hittar fullständiga specifikationer om varje modell som finns tillgänglig i Sverige.